Komende week kunnen studenten bijna iedere avond wel ergens in debat met landelijke of lokale politici over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen op 3 maart. Politiek lijkt hot onder studenten.

Op de verschillende kieslijsten voor de gemeenteraad en deelgemeenteraden staan behoorlijk wat Rotterdamse studenten. Kijk in het onderstaande overzicht waar zij over hun plannen met elkaar in debat gaan.

Voor en door jongeren – 16 februari

Het debat ‘Hoezo Stemmen?!’ is georganiseerd door EUR-studenten Mustapha Akchich (zelf op de lijst voor de PvdA in deelgemeente Delfshaven) en Derek Otte met als doel ‘het kiesrecht onder de aandacht te brengen’. De vraag die centraal staat is: hoe motiveren we jongeren om op 3 maart naar de stembus te gaan?

Het voorwoord is van burgemeester Ahmed Aboutaleb en daarna gaan de lijsttrekkers van de politieke partijen in Delfshaven met elkaar in debat.

Dinsdag 16 februari, vanaf 19.30 uur in het Prinses Theater, Schiedamseweg 19, Rotterdam-Delfshaven. www.hoezostemmen.nl!

Pastors versus Van Heemst – 17 februari

Studentenvereniging S.S.R.-Rotterdam brengt de twee grote kemphanen in de Rotterdamse lokale politiek in de ring: Marco Pastors van Leefbaar Rotterdam en Peter van Heemst van de PvdA.

Beiden waren ooit lid van S.S.R, maar bestrijden elkaar onder leiding van een oud-lid van de vereniging. De vereniging hoopt dat ‘alles uit de kast zal worden gehaald om de heren zichzelf te laten profileren, wat ongetwijfeld een levendige discussie zal losmaken.’

Woensdag 17 februari vanaf 20.00 uur op sociëteit Koinoonia, Mauritsweg 29B, Rotterdam-Centrum

Studenten aan het woord – 20 februari

Voor alle hbo- en wo-studenten opent studentenvereniging Sanctus Laurentius zaterdagmiddag haar deuren voor een debat tussen vertegenwoordigers van de grootste Rotterdamse partijen. Bij het debat zijn de studentenvertegenwoordigers van CDA, VVD, D66, LR en PvdA aanwezig. De discussie spitst zich vooral toe op de deelgemeente Kralingen-Crooswijk waar veel studenten wonen.

Zaterdag 20 februari vanaf 14.30 uur tot 17.00 uur, Infirmeriestraat 6-8, Rotterdam-Kralingen. www.laurentius.nl

Traditie: EénVandaag én EFR – 1 maart

Traditiegetrouw organiseert studievereniging EFR samen met tv-programma EénVandaag het lijsttrekkersdebat. Kant, Rutte, Wilders, Pechtold, Van Geel en Bos kruisen de degens in de aula van campus Woudestein. Het debat is live te volgen op tv, maar je kunt ook nog een kaartje bemachtigen zodat je in de zaal het spektakel kan bijwonen.

Maandag 1 maart in de aula op campus Woudestein. De zaal gaat om 16.45 uur open en de deuren sluiten voor de opnames om 17.30 uur. Verwachte eindtijd: 19.30 uur, aansluitend gratis borrel.

De kaartverkoop is op 15 februari gestart. Meld je bij de EFR-kamer, bel 010-4081146 of mail [email protected]. Legitimatie verplicht! www.efr.nl

WG