De Erasmus Universiteit beschikt sinds kort over een eigen radiostudio waarmee verbinding kan worden gelegd met regionale omroepen, de omroepen van het Mediapark in Hilversum en elk willekeurig radiostation ter wereld.

Dit betekent dat wetenschappers van de EUR en andere geïnterviewden niet meer naar RTV Rijnmond of Hilversum hoeven voor een radio-optreden. Zij worden op de campus door een persvoorlichter en een technicus van het Erasmus Facilitair Bedrijf begeleid als zij in een uitzending te gast zijn. De EUR kan hiermee beter inspelen op vragen van de media.

Minder reistijd

Wetenschappers van de EUR zijn dagelijks in het nieuws; in kranten, op de radio en op tv. Ook worden bestuurders van de universiteit gevraagd om te reageren op actuele ontwikkelingen in het onderwijs. Soms gaat het om telefonische reacties, maar vanwege de geluidskwaliteit prefereren radioprogramma’s dit niet. Dan wordt gevraagd of de persoon in kwestie naar het radiostation zelf kan komen. Dat is niet meer nodig, nu er op campus Woudestein een radioverbinding aanwezig is.

Pauline van der Meer Mohr, voorzitter van het College van Bestuur, schrijft in haar blog blij te zijn  met de radiostudio op de campus.