Eigenaar de heer Vliegenthart van kamerverhuurder Rotterdam Lometi B.V. is door de jongerenfractie ROOD van de SP in Rotterdam uitgeroepen tot de ‘huisjesmelker van het jaar’.

Lometi B.V. bezit tientallen panden in Rotterdam, die voor ‘veel te hoge prijzen’ worden verhuurd. Daarbij is er volgens de jongeren van ROOD sprake van achterstallig onderhoud. Ook noemde ROOD de verhuurder Voordeel Makelaar, de heer Raoul Desiré Sadhinoch en Omega Vastgoed. Maar Lometi ‘spant de kroon’. Vincent Vergeer van ROOD wil met de verkiezing een signaal afgeven dat verhuurders in de gaten worden gehouden.

Kakkerlakkenplaag

Als voorbeeld noemt SP een dame die een kamer huurt van Vliegenthart in de wijk Oud- Charlois. Die kamer kost 550 euro per maand, waar het wettelijke puntenstelsel aangeeft dat 380 euro de maximumprijs is voor deze woning. Daar komt bij dat de CV-ketel kapot is, er gaten in de ramen zitten en een balkon los zit. De voordeur kan ook niet op slot. Bij een kakkerlakkenplaag weigerde Vliegenthart te hulp te schieten.

Overvallen

De jongeren van SP hebben vandaag geprobeerd om Vliegenthart op ludieke wijze te overvallen en hem de ‘prijs’ uit te reiken: een certificaat en een gouden melkkoe met een euroteken op de rug. Ze hadden een afspraak met hem gemaakt om zogenaamd een woning te bezichtigen, maar Vliegenthart kwam niet opdagen. DR