De student die op 1 februari met harde hand de groep van actievoerende studenten probeerde weg te sturen uit collegezaal LB-107, wordt op matje geroepen bij rechtendecaan Maarten Kroeze.

De student was niet gediend van de verstoring van het grote hoorcollege formeel strafrecht, gegeven door prof.mr. F.W. Bleichrodt. Met stoelen ging hij de actievoerders, die demonstreerden tegen het mogelijk afschaffen van de basisbeurs, te lijf. Ook beet hij één van de binnenstormende studenten in de hand.

Geen sancties

Kroeze vindt dit soort gedrag niet gepast voor een aankomend jurist en zal de betreffende student daarom uitnodigen voor een gesprek. Hierin zal hij de student ter verantwoording roepen en vragen wat hem tot deze actie dreef. Sancties zal Kroeze niet opleggen. Hij wil slechts voorkomen dat de student zoiets een tweede keer doet. LJ