11 02 10 Eigenlijk heel logisch met dit weer: een ijsbeer op de campus. De poolinwoner maakte donderdagmiddag reclame voor de première van de film over de Kopenhagen Klimaattop van studentenvereniging GreenEUR volgende week.

De ijsbeer deelde rond lunchtijd appels uit met daarop de aankondiging van de filmvoorstelling. De studenten van GreenEUR, de vereniging die op ‘positieve wijze’ aandacht voor het klimaatprobleem vraagt, kozen voor een eetbare uitnodiging, want ze hebben een hekel aan flyers. “Te vaak pak je die uit aardigheid aan en gooi je ‘m meteen weg”, stelt student Frans Deelen van GreenEUR.

Debat

De film gaat volgende week in première op de EUR. Na de première gaan prominenten als Wubbo Ockels, Gail Whiteman en de directeur van het Rotterdam Climate Initiative met elkaar in debat. De film is grotendeels gedraaid door de studenten zelf in Kopenhagen. In samenwerking met Antenne tv is er een film van een uur van gemaakt. De film zal binnenkort in twee delen ook op TV Rijnmond te zien zijn.

Copenhagen the movie, woensdag 17 februari van 15.30-17.00 uur, CB109.

Bekijk hier de trailer van de film.