Er is geen extra geld voor zeven instellingen die mogen uitproberen of studiekeuzegesprekken werken. De genoemde 2,15 miljoen euro blijkt het totale bedrag dat het ministerie tot en met 2011 heeft uitgetrokken voor experimenten.

Een persbericht van het Ministerie van Onderwijs wekte de indruk alsof er nog eens ruim twee miljoen geïnvesteerd zou worden in betere studiekeuze. Dat blijkt niet zo te zijn. Na de eerste ronde van elf projecten is van het totale subsidiebedrag nog 1,45 miljoen over, zegt een woordvoerder van Surffoundation, de organisatie die de projecten coördineert. Van dat geld zal na de tweede projectenronde – met vijf universiteiten en twee hogescholen – bovendien een derde worden betaald.

Project aan EUR in opstartfase

De EUR is een van de elf hogescholen en universiteiten uit de eerste ronde van wie het project geaccepteerd is. De opzet is bedoeld voor de aspirant RSM-studenten.

“Wij zitten op het moment in de opstart fase”, vertelt projectleider Gerard Hogendoorn. “We hebben onder andere mensen en scholen benaderd, en controlling documenten vervaardigd waarin we precies vertellen wat we gaan doen en hoeveel uur daarin gestoken gaat worden. Wij gaan ervan uit dat de toezeggin vanuit het ministerie om het project te bekostigen ook zal worden nagekomen.”  HOP / CL