De fondsenwerfavond voor hulp aan Haïti van het Institue of Social Studies (ISS) heeft 23 januari 4.600 euro opgeleverd. Het geld wordt gedoneerd aan de non-profitorganisatie ‘Woord en Daad’.

Studenten van het ISS hadden gekookt en verkochten maaltijden voor acht tot tien euro. Ook werden uitvergrote foto’s van studenten geveild voor bedragen tussen de vijftig en tachtig euro. ISS-medewerker Marie-Louise Gambon was hierover positief verrast. Zelf stond ze in de ‘rommelkraam’ en verkocht voor vierhonderd euro aan spullen.

Swingende muziek

De naar schatting 150 tot 200 bezoekers vermaakten zich met diverse optredens van een panfluitband uit Zuid-Amerika en een flamencogitarist. De laatste liet mensen op hem bieden om hem te laten spelen. Rector Henk Schmidt was ook aanwezig bij de avond, en riep alle bezoekers op tot een minuut stilte om de slachtoffers van de aardbeving in Haïti te herdenken.

Hoe wordt opbrengst besteed?

Het opgehaalde geldbedrag zal ‘Woord en Daad’ in eerste instantie gebruiken om de mensen in Haïti te voorzien van de eerste levensbehoeften: voldoende eten en drinken, en een slaapplaats. Op de langere termijn wil de organisatie een deel van het budget besteden aan de wederopbouw, zoals een nieuwe infrastructuur en goede behuizing. Om de hulpverlening zo snel, en zo goed mogelijk te regelen, is een medewerker van Woord en Daad afgereisd naar Haïti. LJ

Lees ook ISS zamelt in voor Haïti van 19-01-10