Zo begon vanmorgen een als ‘liftboy’ verklede jongen plotseling te praten tegen de nietsvermoedende aanwezigen in de lift van het H-gebouw op Woudestein.

De liftboy die zichzelf als paard ziet, ontlokt verschillende reacties tijdens de rit naar de 17e verdieping. De één kijkt wat gegeneerd op, de ander schiet in de lach: wat doet die rare snuiter hier op de vroege ochtend? Het antwoord ligt op de vloer, die bezaaid is met foldertjes waarop met grote letters GEDICHTENDAG staat.

Fado en gebarentaal

Op de campus droegen ‘liftboys en –girls’ gedichten voor in de liften: behalve van fadogedichten, kon men ook genieten van Franse liederen uit de late Romantiek en van Zuid-Afrikaanse, Engelse en Nederlandse gedichten. Een van de dichters gebruikte zelfs gebarentaal. De activiteit sloot aan bij de landelijke Gedichtendag. Die is elk jaar op de laatste donderdag van januari.

Dichterscafé

De liftboys en –girls zijn niet de enigen die vandaag gedichten voordragen op de campus. Vanmiddag in het Dichterscafé kun je naar meer dichters luisteren, of je eigen werk voordragen. Ook zal de nieuwe campusdichter bekend worden gemaakt. LJ

Dichterscafé: 17.00-18.00 uur, Maria’s Cantina in het J-gebouw, Woudestein

gedichtendag Erasmus Universiteit

Foto: Michel de Groot