Zo begon vanmorgen een als ‘liftboy’ verklede jongen plotseling te praten tegen de nietsvermoedende aanwezigen in de lift van het H-gebouw.

De liftboy die zichzelf als paard ziet, ontlokt verschillende reacties tijdens de rit naar de 17e verdieping. De één kijkt wat gegeneerd op, de ander schiet in de lach: wat doet die rare snuiter hier op de vroege ochtend? Het antwoord ligt op de vloer, die bezaaid is met foldertjes waarop met grote letters GEDICHTENDAG staat.

Elk jaar is de laatste donderdag van januari de landelijke Gedichtendag. Overal in het land zijn activiteiten. Op de campus dragen ‘liftboys en –girls’ gedichten voor in de liften: behalve van fadogedichten, kon men ook genieten van Franse liederen uit de late Romantiek en van Zuid-Afrikaanse, Engelse en Nederlandse gedichten. Een van de dichters gebruikte zelfs gebarentaal.

Dichterscafé

Het is niet de enige activiteit in het teken van de Gedichtendag. Vanmiddag is het Dichterscafé om 17.00 uur in Maria’s Cantina in het J-gebouw. Lees je eigen gedicht voor, of luister naar anderen. Ook zal de nieuwe campusdichter bekend worden gemaakt. LJ