Het Goudkoorts-feest van 2 tot 5 maart is veel te leuk om verpest te worden door ongeregeldheden. Want studentenverenging Laurentius wil niet nog eens voor drie maanden de sociëteit moeten sluiten, zoals in 2009. Daarom zijn dit jaar alle mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. En de line-up van het feest is nu ook bekend.

Een opstootje (door een niet-lid) verstierde vorig jaar enigszins de pret bij het Goudkoorts-feest, in elk geval voor de maanden daarna. Dat Laurentius niet meteen de autoriteiten opbelde, werd zwaar opgenomen door de politie Rotterdam-Rijnmond. De sociëteit van de studentenvereniging werd voor drie maanden gesloten door de gemeente. Nu heeft Laurentius een commissie ingesteld die toeziet op de veiligheid en wordt er extra goed gecommuniceerd via oortelefoontjes. “Ook zijn er dit jaar vier professionele bewakers aanwezig bij de feesten”, meldt studente Nadine Keuning van de organisatie.

Goudkoorts 2009 (Foto: Levien Willemse)

En de line-up is…

Keuning weet alvast te melden dat het thema van Goudkoorts dit jaar ‘Sterallures’ zal zijn, geheel in lijn met de ‘glitter en glamour’-sfeer van de vorige editie van Goudkoorts. Op dinsdag 2, donderdag 4 en vrijdag 5 maart zijn de open feesten in de sociëteit aan de Infirmeriestraat. Namen als Batiste, Josh Dupree, Jami Westland (van Di-rect) en Billy the Klit maken hun opwachting.

Volg Goudkoorts op er informatie op Twitter of op Goudkoortsrotterdam.nl