Tariq Ramadan, de vorig jaar zomer door de EUR ontslagen gasthoogleraar, is naar de rechter gestapt. De universiteit kreeg vorige week een officiële dagvaarding.

Ramadan, donderdag 14 januari kortstondig aanwezig op de campus voor een door studentenvereniging Iqra georganiseerde lezing, zei de universiteit aan te klagen, omdat zijn reputatie door onrechtmatig handelen van de Erasmus Universiteit is beschadigd. Tevens eist hij een officieel excuus en een bedrag aan gederfde inkomsten. Wanneer de rechtszaak dient, is vooralsnog onbekend.

‘Ik ben onheus bejegend’

Reeds eind oktober 2009 meldde Ramadan in weekblad Vrij Nederland een rechtszaak tegen de Erasmus Universiteit te beginnen. “Ik ben onheus behandeld”, zei hij toen. De Zwitserse hoogleraar werd in augustus ontslagen nadat bekend werd dat hij een televisieprogramma presenteerde op de door het Iraanse regime gefinancierde zender Press TV.