EUR gedagvaard

Tariq Ramadan, de vorig jaar zomer door de EUR ontslagen gasthoogleraar, is naar de rechter gestapt. De universiteit kreeg vorige week een officiële dagvaarding.

Ramadan, donderdag 14 januari kortstondig aanwezig op de campus voor een door studentenvereniging Iqra georganiseerde lezing, zei de universiteit aan te klagen, omdat zijn reputatie door onrechtmatig handelen van de Erasmus Universiteit is beschadigd. Tevens eist hij een officieel excuus en een bedrag aan gederfde inkomsten. Wanneer de rechtszaak dient, is vooralsnog onbekend.

‘Ik ben onheus bejegend’

Reeds eind oktober 2009 meldde Ramadan in weekblad Vrij Nederland een rechtszaak tegen de Erasmus Universiteit te beginnen. “Ik ben onheus behandeld”, zei hij toen. De Zwitserse hoogleraar werd in augustus ontslagen nadat bekend werd dat hij een televisieprogramma presenteerde op de door het Iraanse regime gefinancierde zender Press TV.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.