In de eerste week van het nieuwe jaar heeft campus Woudestein op een aantal plekken nieuwe fietsrekken gekregen. De nieuwe fietsrekken zijn een stuk steviger en breder dan de oude rekken, waardoor het stallen van fietsen gemakkelijker wordt.

Erasmus facilitair bedrijf liet medio oktober al via een bericht op SIN-Online  en aanplakbiljetten weten dat sommige fietsenrekken tijdens de vervangingswerkzaamheden niet mochten worden gebruikt. Fietsen die daar alsnog gestald werden, zouden worden verwijderd.

Zwerffietsen aan de ketting

“Bij de gebouwen J, M en T zagen we het nog wel eens door de vingers, al die schots en scheef staande fietsen,” vertel Jelle Jager, hoofd beveiliging. “Maar nu de nieuwe rekken daadwerkelijk geplaatst zijn is men ook verplicht zijn fiets daar te stallen, er is nu immers meer dan genoeg plek. Anders gaan wij gewoon aan de slag met zware kettingen om die zwerffietsen vast te zetten.”

Jagers’ waarschuwing is niet voor niks: rondzwervende fietsen die aan een ketting zijn gelegd worden pas weer vrijgegeven na het betalen van 7,50 euro aan administratiekosten.

Fietsen zoeken

Studenten en medewerkers die hun fiets kwijt zijn, kunnen het best gaan zoeken richting de tennisbanen en de daarnaast gelegen grote parkeerplaats (P5). Daar bracht de beveiliging namelijk alle fietsen heen, die in de weg stonden tijdens het plaatsen van de nieuwe rekken. Wel dienen deze fietsen binnen twee maanden te worden opgehaald, anders zijn ze voer voor de schroothoop.

De gebouwen F en G kunnen zich samen met het sportgebouw ook verheugen op nieuwe rekken, aangezien de universiteit meer rekken had besteld dan dat er oorspronkelijk nodig waren voor de campus.

CL