Maandag 11 januari vond de kick-off van CDA JONG plaats op campus Woudestein. CDA JONG is een netwerk van jonge CDA-politici die studenten en starters in Rotterdam willen gaan vertegenwoordigen in de Gemeenteraad.

Tijdens deze kick-off werd door Ruben Mink, aanvoerder van CDA JONG, een tienpuntenplan gepresenteerd voor de komende vier jaar. “Ons voornaamste doel is om ervoor te zorgen dat de oneerlijke woningmarkt weer eerlijk wordt voor starters in Rotterdam. Op dit moment moet je zes jaar lang op een wachtlijst staan, voordat je kans maakt op een betaalbare woning. Het enige alternatief is particulier huren, en de prijzen in die sector rijzen de pan uit. Geen wonder dat een heleboel afgestudeerden Rotterdam verlaten”, aldus Ruben Mink, die zelf derdejaarsstudent economie en bedrijfseconomie is aan de EUR.

Foto: Walter van den Heuvel

Starters voor de stad behouden

Tijdens een half uur durende presentatie in restaurant Siena werd het tienpuntenplan verder uit de doeken gedaan. Zo wil CDA JONG zich er bijvoorbeeld ook sterk voor maken dat er meer woningen in het stadscentrum beschikbaar worden gemaakt voor studenten. Ruben Mink: “Rotterdam is geen studentenstad, en mist de gezelligheid van steden als Utrecht of Amsterdam. Daarin willen wij verandering brengen. Als het ons lukt het centrum gezelliger te maken, zal het voor starters ook aantrekkelijker zijn om zich blijvend in Rotterdam te vestigen. Op dit moment vertrekt de helft van de afgestudeerden binnen een paar jaar, terwijl Rotterdam juist die jonge ambitieuze mensen nodig heeft om het imago van Rotterdam te verbeteren.”

Jan Kees de Jager, staatssecretaris van Financiën, is medeoprichter van CDA JONG. “Ik heb zelf ook in Rotterdam gestudeerd en weet met welke problemen jonge ambitieuze starters kunnen kampen in deze stad. Ik juich dit lokale initiatief van CDA JONG dan ook van harte toe, en kan alleen maar hopen dat hun voorbeeld landelijk gevolgd zal worden.”

Leden van CDA JONG staan op de lijst van de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. CL