Tijdens de afscheidsborrel van Kees van Rooijen en Steven Lamberts op 17 december is de tafelvoetbaltafel van de Erasmus Recruitment Days ontvreemd. De tafel van 75 kg is nergens teruggevonden.

“Het is waarschijnlijk een flauwe grap van oud-bestuursleden die zich lekker hebben laten vollopen tijdens de borrel”, vermoedt voorzitter van de Erasmus Recruitment Days (ERD), Robin Claushuis. De commissie ontdekte de verdwijning een dag na het afscheid van de twee collegeleden. “We waren stomverbaasd. Uit voorzorg hadden we de mooie, stevige tafel al in onze stand gezet, in plaats van ervoor”, aldus Claushuis.

Verlaten in de sneeuw

Navraag bij cateraar Avenance leverde niets op. Een dag na de verdwijning hoorde de ERD-commissie via via dat de speeltafel inderdaad was meegenomen door een stel studenten, en dat zij de tafel op een gegeven moment hadden achtergelaten in de sneeuw. Desalniettemin heeft de commissie de tafel nergens teruggevonden. Vermoedelijk werd de tafel te zwaar om verder te tillen, aldus de voorzitter.

Spijt

De daders hebben inmiddels laten weten spijt te hebben van hun daad en zij zullen de schade vergoeden. Claushuis verwacht daarom dat er binnenkort een enveloppe met 200 euro – de kosten van de tafel – onder de deur van de ERD-kamer wordt doorgeschoven. Op deze manier zal hij er niet achterkomen wie dit geintje heeft uitgehaald.

Toernooi gaat door

Het tafelvoetbaltoernooi dat gepland staat voor deze week gaat gewoon door, want de commissie heeft precies eenzelfde tafelvoetbaltafel gekocht. Vandaag is die in elkaar gezet. “Hopelijk kost het ons dit maal minder tijd dan de vijf uur die het de eerste keer in beslag nam”, grinnikt de commissievoorzitter.  

Snacken

Behalve meedoen aan het tafelvoetbaltoernooi, kunnen studenten deze week ook hun eetlust stillen met poffertjes op dinsdag, ijs van Ben & Jerry’s op woensdag, en broodjes Unoxworst op donderdag. Zie waar je voor welke snack moet zijn de website van de recruitment days. LJ