Samen met drie verstandelijk gehandicapte kunstenaars schilderden een handvol studenten vandaag in de C-hal. De schildersessie is een promotieactie voor de Erasmus Recruitment Days. Op de laatste dag van het evenement zullen de doeken geveild worden voor het goede doel.

“Iemand nog wat sap?”, vraagt Sepopo Attiogbe, commissielid van de Recruitment Days, aan de groep schilders in de C-hal. Alleen of in duo’s werken de deelnemers gemoedelijk aan hun schilderijen.

Eigenlijk geen tijd

De een schildert abstract, de ander maakt een portret van idool Johan Derksen, en masterstudent Ayça Bahadir houdt het op een boom. “Eigenlijk moet ik de thesis van mijn master Accounting, auditing & control afronden, maar ik sta hier nu alweer drie kwartier te schilderen”, lacht ze.

Bahadir liep toevallig langs en besloot spontaan mee te doen. “Ik houd van dit soort creatieve initiatieven, maar helaas worden die veel te weinig georganiseerd op de campus. Ik heb altijd veel getekend, dus het is leuk om het eens te proberen met een kwast.” LJ

Lees ook het bericht ‘Creatief met verf in de C-hal’ van 3 december

Deze schilderijen zullen aan het eind van de Erasmus Recruitment Days geveild worden.