Studenten die nog geen Studenten OV-chipkaart in hun bezit hebben, kunnen deze tot uiterlijk 31 januari gefaseerd ophalen. Hiertoe is besloten om lange wachttijden bij de ophaalpunten te voorkomen.

Hetzelfde geldt voor studenten die de OV-chipkaart wel hebben ontvangen, maar daar nog hun reisproduct op moeten laten zetten. Met andere woorden: de chip in de kaart moet ingesteld worden op gratis reizen in het weekend, of doordeweeks. Studenten kunnen dit reisproduct gefaseerd ophalen tot 31 januari bij één van de duizend geografisch verspreide ophaalpunten. Vanaf 16 december 2009 kunnen zij op de website zien in welke periode hun studentenreisproduct klaarligt. De indeling is gemaakt op alfabetische volgorde van de achternaam.

Oude kaart blijft gelden

Studenten die hun nieuwe reisproduct pas in januari mogen ophalen, kunnen die hele maand zonder problemen blijven reizen met hun huidige studenten OV-chipkaart. Voor diegenen die hun nieuwe reisproduct dan al wel hebben, worden de rechten op deze faciliteit beëindigd.

Studenten volgen de indeling

Woordvoerder van Coördinatiepunt OV-chipkaart, Rob Sebes, is niet bang dat studenten zich niet houden aan de indeling en en masse hun reisproduct ophalen aan het eind van januari. “We gaan ervan uit dat studenten op tijd komen. Zij willen immers ook geregeld hebben dat ze de rest van het jaar gratis kunnen reizen.” LJ

Lees meer over de OV-chipkaart:

Veel studenten hebben nog geen OV-chipkaart