Skadiroeier David Kuiper is gisteren verkozen tot Rotterdamse Sportman van het Jaar. Clubgenoot Maaike Head won zaterdag de Nederlandse Kampioenschappen Indoor Roeien (NKIR).

Kuiper ontving de prijs vanwege de behaalde bronzen medaille met de Holland Acht op het Wereldkampioenschap in het Poolse Poznan. Bovendien heeft hij de afgelopen vier jaar met de oude vier van Skadi de Varsity gewonnen, en werd hij derde met de twee-zonder tijdens de World Cupwedstrijd in München.

Record bijna verbroken

Met een tijd van 7.09 minuten over twee kilometer won Head voor de derde keer op rij de titel ‘snelste lichte dame van Nederland’. Hiermee komt ze steeds dichter bij het Nederlands record van 7.07 minuten. Head legt uit dat indoorroeien niet vergelijkbaar is met roeien op het water. “Een wedstrijd op de roei-ergometer is veel meer een krachtbeproeving, terwijl op het water techniek belangrijker is.” Desalniettemin is de geneeskundestudent blij met haar overwinning. 

Skadi is de studentenroeivereniging van Rotterdam. LJ

Maaike Head tijdens de NKIR (Beide foto’s Merijn Soeters)