De ECHO Award is een landelijke stimuleringsprijs voor allochtoon toptalent in Nederland. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan talentvolle studenten die zich onderscheiden door bovenmatige studieprestaties, grensverleggend vermogen en actieve maatschappelijke betrokkenheid.

Op 22 maart 2010 zal de ECHO Award voor het 10e achtereenvolgende jaar uitgereikt worden aan twee niet-westerse allochtone studenten: één student uit het hoger beroepsonderwijs en één student uit het wetenschappelijk onderwijs. De winnaars worden beloond met een summercourse aan UCLA, the University of California Los Angeles in de Verenigde Staten.

Carrière-impuls

Mustapha Esadik werd in 2009 genomineerd voor de ECHO Award. “De nominatie voor de ECHO Award heeft mijn studieloopbaan in een stroomversnelling gebracht. Zo heb ik een unieke stageperiode bij de NOS gehad en heb ik aan de Hogeschool Utrecht een geweldige erkenning gekregen in de vorm van de HUgenotenprijs.”

Hoe doe je mee

Alle noodzakelijke informatie over de criteria en de aan te leveren documenten zijn te downloaden op www.echoaward.nl. De volledige voordracht moet je vóór 15 januari 2010 sturen naar het College van Bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam, t.a.v. de heer drs. J. van Wollingen, kamer G3a-06, Postbus 1738, 3000 DR Rotterdam.

Voor meer informatie kun je ook contact opnemen met

Özlem Çoban

Coördinator Diversiteit Studenten

010-4088745

[email protected]