Ondanks regen en kou deden donderdag 3 december toch 37 mensen mee aan de sponsorloop voor ‘Schools for Africa’ van CEMS Club Rotterdam op campus Woudestein. De RSM- studenten haalden 1720 euro op en zijn content.

“We zijn geen grote groep bij de CEMS-opleiding, dus we zijn erg tevreden met het aantal deelnemers en het bedrag dat we hebben opgehaald”, zegt Eva Schauble, die de loop met de Sportraad organiseerde. Schauble en haar studiegenoten hebben de smaak te pakken en willen komend jaar de loop nog eens organiseren, maar dan grootser aangepakt.

UNICEF

Het parcours van ongeveer 800 meter startte op de Institutenlaan onder de luchtbrug van de Universiteitsbibliotheek. Vanaf daar liepen de deelnemers via de Hogeschoollaan, de Burgemeester Oudlaan en de Collegelaan een rondje.

Voor elk rondje hadden de deelnemers zich laten sponsoren. Het ging er dus om zoveel mogelijk rondjes te lopen in maximaal één uur. De donaties gaan rechtstreeks naar UNICEF, die daarmee, samen met het Nelson Mandela Fonds, scholen zal bouwen voor Afrikaanse kinderen. WG