Twee verstandelijk gehandicapte kunstenaars komen op 15 december naar campus Woudestein om samen met studenten kunstwerken te maken. Ze doen dit ter promotie van de Erasmus Recruitment Days (ERD). Aan het eind van de ERD worden de kunstwerken geveild voor het goede doel.  

De schildersessie in de C-hal heeft hetzelfde thema de recruitment days, die plaatsvinden in februari: banen, werken en professionaliteit. Volgens commissielid Babette Lockefeer zullen de logokleuren, appeltjesgroen en lichtblauw, plus de pijlen, terugkomen in de schilderijen. “In hoeverre dat zal lukken, blijft de vraag, want de kunstenaars hebben hun eigen stijl en eigen willetje”, lacht ze.

Expositie in luchtbrug

Behalve de schildersessie zullen van 10 december tot en met 4 januari werken van gehandicapte kunstenaars geëxposeerd worden in de luchtbrug naar de Universiteitsbibliotheek. Deze kunstenaars werken in het atelier en expositieruimte de ‘Herenplaats’ in Rotterdam. Zij verdienen hun brood met schilderen, en worden begeleid door mensen uit de kunstwereld.

Veiling

Op de slotdag van de Recruitment Days op 16 februari zullen alle tentoongestelde werken worden geveild. Naar welk doel de opbrengst gaat, is nog niet bekend. “In samenspraak met de Herenplaats zullen we dit bepalen, want het moet ons beide aanspreken”, aldus Lockefeer.

Bewustzijn bij studenten

De commissie werkt samen met de Herenplaats om studenten een andere kant van de maatschappij laten zien. “Gezamenlijk werken aan een schilderij leek ons een leuke manier voor de kunstenaars en studenten om elkaar te leren kennen”, legt Lockefeer uit. “Bovendien vinden we het leuk dat de schildersessie kunstwerken oplevert die niet in de winkel te krijgen zijn. LJ

Ben je student en lijkt het je leuk om je op 15 december tussen 11.00 en 16.00 uit te leven op de schildersezel? Meld je dan aan! Je hoeft geen artistiek talent te hebben om mee te doen.

Het is de bedoeling dat de kunstenaars en studenten schilderijen van verschillend formaat maken. Een doek van één bij anderhalve meter zal in de stand van de ERD op worden gehangen. Negen kleinere schilderijen zullen de recruitmentruimte, en de zalen waar de workshops en interviews worden gehouden, sieren