Medio 2011 komt er een kleine supermarkt op campus Woudestein, hoopt Kees Lansbergen van het Erasmus Facilitair Bedrijf (EFB). Hiermee komt het EFB tegemoet aan de wens van studenten en medewerkers.

De wens voor een supermarkt komt voort uit het klanttevredenheidsonderzoek naar de cateringvoorziening en de International Student Barometer (ISB). Het EFB is in gesprek met mogelijke kandidaten om een supermarkt volgens het ‘to go-concept’ te vestigen op de campus. “De supermarkten eisen onder andere een strategische locatie en een goede uitstraling, zodat voorbijgangers worden verleid tot impulsaankopen”, aldus Lansbergen.

Locatie vinden lastig

Het eerste is vooralsnog niet makkelijk te realiseren op de huidige campus. In de winkelstraat is wel plaats, maar dat vinden de supermarkten minder geschikt, omdat daar weinig potentiële klanten langs lopen.

Thuisvoelen op campus

Op de langere termijn zal langs de Hogeschoollaan een ‘Plaza’ gebouwd worden. Hierin wordt onder andere ruimte gemaakt voor een supermarkt to go, en verschillende restaurantjes, terrasjes en lunchgelegenheden. In de nieuwe eetgelegenheden zullen, op basis van het klanttevredenheidsonderzoek, internationale maaltijden een grotere rol gaan spelen. Lansbergen hoopt dat daardoor buitenlandse studenten en medewerkers zich meer thuisvoelen op de campus. LJ