Over ruim twee weken vindt in de Deense hoofdstad de VN-Klimaattop Kopenhagen plaats. Wereldleiders beslissen hier over de uiteindelijke inhoud van het nieuwe internationale klimaatverdrag, ter vervanging van het Kyoto-protocol.

De verwachtingen zijn hoog gespannen, de noodzaak is volgens wetenschappers nog veel groter. 

Maar ligt de echte macht voor veranderingen wel bij de leiders van de klimaattop? Of juist bij overheid, bedrijf en consument? Hoe belangrijk is een regionale overheid zoals Rotterdam met haar haven en vervuiling? En is er een transitie mogelijk van het huidige economische systeem, naar een duurzamer kapitalisme?

In De Kwestie Live, het maandelijks actuele discussieprogramma van de Erasmus Universiteit Rotterdam, geeft prof.dr.ir. Jan Rotmans (oprichter van DRIFT, het Dutch Research Insitute For Transitions, EUR) zijn visie op duurzaamheid in relatie tot Rotterdam en Kopenhagen. Panel en zaaldebat met: Derk Loorbach (DRIFT/EUR), George Brouwer (Rotterdam Climate Initiative), Dennis Iseger (EUR-student, GreenEUR) en de Rotterdamse wethouder voor Milieu, Rik Grashoff.

Uiteraard komen de initiatieven en activiteiten vanuit Rotterdam richting Kopenhagen aan de orde. Na afloop van het debat (omstreeks 21.45 uur) wordt de film ‘Age of Stupid’ vertoond.

Vaste presentator en discussieleider: Leon Verdonschot (o.a. VPRO-Wetenschapsquiz en VPRO’s Iets met Boeken) en vaste columnist Mohammed Benzakour (schrijver en publicist).

Datum: donderdag 26 oktober 2009

Locatie: De Unie, Mauritsweg 34-35 Rotterdam

Zaal open 19.30 uur. Aanvang programma: 20.00 uur.

Reservering wordt aanbevolen via Zaal De Unie (010-4333534) of de website