‘Serious business’ op de EUR

Barman, verkoopmedewerkster of promotiewerk; allemaal populaire bijbaantjes onder studenten, maar staan die banen ook goed op hun CV? In hoeverre doet de EUR-student aan CV-building?

Djordy Seelmann, vierdejaars mr.drs-programma, 20 jaar

“Ik werk bij de helpdesk op de universiteit. Afgelopen zomer stond er een vacature open, en daar heb ik op gereageerd. Het is een baantje voor zestien uur in de week, dus dat is redelijk veel. Werken op de universiteit is handig; het is dichtbij en ik kan na mijn colleges direct door naar mijn werk.

Ik moet ook dingen regelen voor de open dag, bijvoorbeeld dat de computers toegankelijk zijn voor bezoekers. Soms is het heel rustig, op andere momenten weer druk. De vragen zijn erg verschillend, soms krijg is ook domme vragen, zoals ‘Hebben jullie hier ook internet?’ Natuurlijk hebben we dat!”

Els Kleijn, derdejaars management of tech & innovation, 26 jaar

“Ik werk als projectmanager bij een ICT-bedrijf. Het sluit niet echt aan op deze opleiding, maar wel op mijn vorige twee bachelors. Ik werkte eerst als consultant bij een kennisbedrijf in Eindhoven. Dit bijbaantje voor één dag in de week heb ik gevonden via een vacature bij Integrand. Ik heb dit baantje bewust gekozen; het is goed voor mijn CV en ervaring. Helaas moet er daar binnenkort mee stoppen, want ik ben bijna afgestudeerd en daarna wil ik fulltime gaan werken.”

Georgiana Badea, eerstejaars rechtsgeleerdheid, 21 jaar

“Momenteel werk ik in de horeca aan de Leuvehaven in Rotterdam. Ondanks dat dit werk me bevalt, ben ik op zoek naar een baantje dat te maken heeft met mijn opleiding. Ik heb wel gesolliciteerd bij de Rechtswinkel, maar daarvoor kom ik pas over een jaar in aanmerking. Ik wil graag veel ervaring opdoen en een goed CV opbouwen, maar dat kost tijd.” LR