Wel of niet vaccineren?

De Mexicaanse griep heerst nog steeds en ondertussen zijn er vaccins op de markt. Afgelopen maandag zijn de eerste vaccins uitgedeeld. Wil de EUR-student ook een prik?

Owen Kowoort, eerstejaars bedrijfskunde, 19 jaar

“Ik vind vaccineren belangrijk, dus ik wil wel zo’n prik. Ik ga liever één keer naar de dokter voor zo’n vaccin, dan dat ik weken ziek thuis zit met de griep. Ik houd het nieuws wel goed bij, ook het nieuws over de Mexicaanse griep. Het is iets dat mijn aandacht vasthoudt. Een vriendin van mij had alle symptomen van de Mexicaanse griep. Op zo’n moment, komt de ziekte erg dichtbij. Maar natuurlijk blijft het een gewone griep.”

Nadine Rowaan, eerstejaars algemene cultuurwetenschappen, 18 jaar

“De spanning rondom de Mexicaanse griep is er ondertussen wel af. Ik hoor soms nog hoeveel mensen er zijn overleden, of hoeveel zieken er zijn. Ik zit niet in de risicogroep, maar als ik de kans krijg, wil ik mij wel laten vaccineren. Ik ben niet bang om de Mexicaanse griep te krijgen, het vaccin is voor mij meer een voorzorg. Dat geneeskundestudenten mee gaan helpen, vind ik een erg goed idee. Zij leren er iets van, en mij maakt het niet uit door wie ik word geholpen.”

Maja Cerim, tweedejaars bedrijfskunde en medewerker helpdesk rechtsgeleerdheid

“Ik ga mij niet laten vaccineren. Ik heb vorig jaar een griepprik gehad, en ik was het hele jaar door verkouden! Ik vind het wel goed dat er vaccinaties zijn voor de risicogroepen. Maar toch heeft een vaccin ook veel nadelen. Zo’n prik tast je immuunsysteem aan. Je laat indringers in je lijf, die daar niet horen. De Mexicaanse griep is een normale griep. Ik ben liever een paar weken goed ziek, dan het hele jaar verkouden. Ik maak mezelf er niet druk om. Het is wel leuk voor geneeskundestudenten dat ze mee kunnen helpen.” LR