De leden van vrouwendispuut Matuta werven donateurs voor Orange Babies, de stichting die in Afrika zwangere vrouwen met hiv en hun baby’s helpt.

Het dispuut zet zich elk jaar in voor een goed doel. Het is geen toeval dat de studenten hebben gekozen voor Orange Babies. Geneeskundestudent Madelon Metman legt uit: “We hebben iets met kinderen en onze officiële dispuutkleur is oranje. Matuta was namelijk de Romeinse godin van de barensnood en van de ochtendgloren. ’s Ochtends kleurt de lucht vaak oranje, dus toen Orange Babies op ons pad kwam, was dat een perfecte match.”

Matuta met rechts in het midden Madelon Metman

Hoe kan ik helpen?

Wie donateur wil worden, kan dat op eenvoudige wijze regelen door ‘Orange Babies aan’ naar 5757 te sms’en. Maandelijks wordt dan 4,50 euro afgeschreven van je telefoonrekening. Wie het eng vindt om via een sms donateur te worden, kan via de website van de stichting ouderwets een formulier invullen.

Praten als Brugman

Op 28 oktober hebben de dispuutsleden een dag in het centrum van Rotterdam donateurs geworven. De hele dag praten als Brugman in sponsorde shirtjes van Orange Babies, resulteerde in zestig nieuwe donateurs. “Althans, als de helft daarvan daadwerkelijk het formulier compleet invult en opstuurt”, nuanceert Metman. “Veel mensen wisten niet alle benodigde informatie uit hun hoofd dus moesten dat thuis nog nazoeken.” LJ

Meer informatie over Orange Babies of Matuta