De Faculteit der Historische en Kunstwetenschappen (FHKW) doneert verspreid over vier jaar 10.000 euro aan het Annegien Tegelaar-Prins (ATP) Fonds. Dit fonds verstrekt beurzen aan FHKW-studenten die een periode in het buitenland studeren.

Annegien Tegelaar-Prins was coördinator Internationalisering bij de faculteit en overleed op 23 mei 2008. Om haar enthousiasme over studeren in het buitenland levendig te houden, hebben haar man en twee broers precies een jaar na haar overlijden het fonds opgericht. Hiermee willen zij studenten blijven stimuleren om een brede blik op de wereld te ontwikkelen. Het fonds ontvangt geld van sponsors en particulieren, bijvoorbeeld medewerkers van de faculteit die Annegien een warm hart toedragen.

Met beurs naar Tokio

In september zijn de eerste twee studenten met een ATP-beurs naar het buitenland vertrokken. Een daarvan is Martijn Huisman, derdejaars student Media & communicatie. Hij verblijft ruim vijf maanden in Tokio, Japan. Huisman kende Annegien Tegelaar-Prins zelf niet, maar is via international officer Sabaï Doodkorte doorverwezen naar het fonds. “Ik vind het bijzonder om als een van de eerste een beurs te ontvangen. Het fonds is een goed streven en ik wil me daarom bij terugkomst graag voor deze zaak inzetten”, aldus de student.

Hoe kom je in aanmerking

Wie in aanmerking wil komen voor een beurs, moet studeren aan de FHKW, voor minimaal drie, en maximaal twaalf maanden naar het buitenland gaan en een positief, assertief, leergierig, ondernemend en creatief karakter hebben.

Uitstekend ambassaseur

Volgens Sonja Braber, hoofd Bureau Onderwijs bij de FHKW, is de groei van het aantal uitwisselingsstudenten de afgelopen jaren geheel toe te schrijven aan Tegelaar-Prins’ inspanningen. Op de website van het ATP-fonds verwoordt Braber het aldus: ‘Annegien was zó vitaal en ondernemend. Altijd enthousiast en vol nieuwe plannen en ideeën. Voor onze faculteit was ze een uitstekende ambassadeur.’ LJ

Klik voor meer informatie over het ATP-fonds