Nee, ze had niet tegen íedere universiteit ‘ja’ gezegd. “Toen ik werd gevraagd voor het voorzitterschap van de Erasmus Universiteit, sprong ik een gat in de lucht!”, aldus Pauline van der Meer Mohr met fris enthousiasme op de ochtend dat haar aanstaande benoeming tot collegevoorzitter bekend is gemaakt.

“Ik ben zelf afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en heb altijd contact gehouden, als lid van de Hogeschoolraad en van het Trustfonds. Recent was ik toegetreden tot de adviesraad van de Alumnivereniging; ik ken nog steeds veel mensen in Rotterdam”, aldus Van der Meer Mohr die per 1 januari het voorzitterschap van Jan Willem Oosterwijk overneemt.

Erepreses

Ook met haar studentenvereniging RVSV heeft ze nog steeds een warme band: “Ik ben zelfs tot erepreses benoemd, omdat ik ook na mijn afstuderen nog actief ben geweest als advocaat voor RVSV en oprichter en voorzitter van de oud-ledenvereniging. Ik zie dan ook zeker een rol voor mezelf weggelegd straks als voorzitter richting de studentenverenigingen.”

Overstap is logisch

Voor Van der Meer Mohr is de overstap van het bedrijfsleven – ze werkte onder meer bij Shell, TNT en ABN Amro – naar een universiteit een hele logische. “In mijn werk in de human resources had ik veel te maken met mensen en organisaties, management development en het opzetten van corporate universities. Onderwijs en wetenschap gaan me aan het hart. Om het in de termen van het bedrijfsleven te zeggen: kennis en opleiding van mensen vormen een mooi product om mee bezig te zijn. Verder heb ik altijd gezegd, dat ik het tweede deel van mijn carrière in de non-profitsector wilde werken, om zo ook een maatschappelijke bijdrage te leveren.”

‘Rotterdam is heerlijke stad’

Naar Rotterdam verhuizen zal ze niet zo snel doen. “Ik woon in Den Haag dicht genoeg bij Rotterdam en het is nu geen optie om met het hele gezin te verhuizen. Mijn man werkt aan de universiteit in Leiden, en op deze manier is de balans precies goed. Maar begrijp me goed: ik vind Rotterdam een heerlijke stad.” WG