De Erasmus Universiteit Rotterdam scoort ruim voldoende in het jaarlijkse ‘Beste Studies’ onderzoek van weekblad Elsevier en ResearchNed. De universiteit kreeg van de ondervraagde docenten en studenten zevens en achten.

Elsevier komt elk jaar met het themanummer ‘studeren’. Hierin worden wo- en hbo-opleidingen beoordeeld door duizenden studenten en ruim tweeduizend docenten en hoogleraren. Met elkaar hebben ze dit jaar 48 opleidingen kritisch bekeken. Wat is de kwaliteit van de hoorcolleges? Geven de docenten goed les en sluit het studiemateriaal aan op de tentamens?

Toppers van de EUR

In totaal vulden 5982 bachelorstudenten de digitale vragenlijst in. Met bedrijfskunde en International business scoort de EUR het hoogst van alle universiteiten. Ook de bachelor psychologie krijgt een eerste plaats en scoort een 7,9. Docenten geven hun voorkeur aan een andere universiteit; zij denken dat de studie psychologie beter is bij de Universiteit van Amsterdam.

Verdeeldheid over geneeskunde

Geschiedenis op de EUR doet het ook goed; een mooie 7,8. Daarmee deelt Erasmus een gedeelde eerste plaats met de Universiteit Leiden. Volgens professoren en docenten is de EUR de beste universiteit voor de studie geneeskunde. Studenten zijn het hier niet mee eens; zij gaan hiervoor liever naar Maastricht.

Ook de masterstudies zijn beoordeeld in de enquête. Zeker 3541 reguliere masterstudenten gaven hun mening over verschillende masters. De studies economie, International business, bestuurskunde en gezondheidswetenschappen worden ruim voldoende beoordeeld. Het gemiddelde cijfer ligt rond de 7,5. LR