De hoofdprijs, namelijk de titel ‘Eeuwige student’ van 2009, ging niet naar een student van Hovo (Hoger onderwijs voor ouderen) Rotterdam, maar wel wonnen ‘we’ drie van de vijf boekenpakketten.

De drie winnaars zijn Victor Nederhof (80 jaar) uit Rhoon, Marits Niesten (70 jaar) uit Delft en Jeanette Oosthoek (57 jaar) uit Rotterdam. Nederhof trok de aandacht van de jury vanwege het enthousiasme waarmee hij zijn kennis van het Italiaans doorgeeft aan anderen, zoals zijn kinderen en kleinkinderen.

Oosthoek is volgens de jury een vergaarster van kennis die haar wereld uitbreidt. En bij Niesten waardeert de jury haar doelgerichtheid. Haar interesse ligt op het gebied van de klassieke literatuur, maar ze volgt ook enthousiast de populaire reeks ‘Museumbezoek: Langs kunsthistorische toptentoonstellingen’ bij Hovo Rotterdam.

Wat is Hovo

De verkiezing is een initiatief van HOVO Nederland. HOVO is in 1986 van start gegaan onder de vleugel van de Rijksuniversiteit Groningen. Sindsdien is het aantal deelnemers gestegen van 40 tot circa 25.000 per jaar.

Hovo Rotterdam is in 1988 opgericht en verzorgt cursussen en collegereeksen voor iedereen van vijftig jaar en ouder. Hovo Rotterdam heeft ca. 4.000 inschrijvingen op jaarbasis. Docenten zijn afkomstig van de Erasmus Universiteit Rotterdam of daarbuiten.

Foto’s: Van bovenaf Jeanette Oosthoek, Marits Niesten en Victor Nederhof.