EUR-student Joël de Bruijn is in de race is om VN Jongerenvertegenwoordiger te worden. Hij kan dan de stem van Nederlandse jongeren laten horen binnen de Verenigde Naties. De grand finale is op 24 oktober.

“Ik droom ervan om diplomaat te worden”, verklaart de derdejaars student economie en recht  zijn deelname aan de verkiezing van de nieuwe VN Jongerenvertegenwoordiger. “Het liefst bij Buitenlandse Zaken.” De Bruijn denkt zeker kans te maken. Naar eigen zeggen kan hij goed discussiëren en snel argumenten bedenken. “In de aanloop naar de verkiezing ben ik enorm gegroeid. Ik ben ook helemaal van mijn plankenkoorts genezen.”

Debatteren

Deze week kan er op de student gestemd worden. Van de zes kandidaten nemen de drie met de meeste stemmen het in een debat tegen elkaar op. Dat gebeurt op 24 oktober in poppodium Watt, waarna de winnaar wordt gekozen.

Eerlijke wereldhandel

Als VN Jongerenvertegenwoordiger wil De Bruijn aandacht vragen voor eerlijke en vrije wereldhandel. Volgens hem liggen de verhoudingen nu erg scheef, bijvoorbeeld tussen de gehele westerse wereld en ontwikkelingslanden. “Neem het subsidiëren van landbouw binnen de EU. Hoe kan een Afrikaanse boer, die geen enkele subsidie krijgt, hiermee concurreren? Op dit moment is Europa zo welvarend door de onderlinge handel. Ik vind het onrechtvaardig om andere delen van de wereld die handelsmogelijkheid te ontnemen.”

Stemmen op Joël kan via internet of door een sms met ‘Joel’ te sturen naar 5040