Van buikdans tot streetdance. Van pole fitness tot stijldansen. Van 6 t/m 8 oktober kunnen studenten zelf dansen en dansvoorstellingen bezoeken tijdens de Danceweek.

“Pijn is fijn”, roept docente ‘pole fitness’ Monique Clydesdale door de zaal. Twaalf studentes proberen om de beurt om halverwege de paal met blote benen over elkaar te gaan zitten. Deze oefening heet de ‘Take five’. Als ze hun handen loslaten, glijden ze een klein stukje naar beneden. De verwrongen gezichten zeggen genoeg: dat is geen lekker gevoel. Tegelijkertijd zorgen die blote benen er wel voor dat je bovenin de paal blijft hangen, en niet roemloos naar beneden glijdt.

Blauwe plekken

Volgens Clydesdale doet deze oefening in het begin pijn, maar voel je er na vier weken niets meer van. Een student, die al vaker pole fitness heeft gedaan, fluistert een ander toe dat je ook er behoorlijk blauwe plekken van krijgt aan de binnenkant van je bovenbenen.

Soepel

Toch slingeren de meeste studenten zich soepel om de paal, zoals de eerstejaars bedrijfskundestudenten Karishma Ramlakhan en Simone van der Made. “Het is makkelijker dan het lijkt”, grijnst Ramlakhan. Haar vriendin vult aan: “Ik had niet verwacht dat het zo intensief zou zijn, want na de eerste drie rondjes draaien voelde ik mijn spieren al.” De studenten zijn blij dat ze hebben meegedaan – “zoiets moet je een keer ervaren” – en gaan zeker een cursus volgen.

De ´high five´

In de rest van de Danceweek kunnen studenten allerlei soorten workshops volgen: buikdans, zumba, stijldans of streetdance. Op donderdagavond is het eindfeest in ‘de Etappe’ in het sportcentrum met als thema salsa. LJ