De gemeente Rotterdam en de Faculteit der Sociale Wetenschappen hebben samen de Rotterdam Desk opgericht. De desk moet ervoor zorgen dat de gemeentelijke diensten en andere organisaties in Rotterdam de weg naar de faculteit beter kunnen vinden.

Het uiteindelijke doel is een betere samenwerking te bewerkstelligen tussen de gemeente Rotterdam en de FSW. Inzicht en uitwisseling van kennis is daarbij een belangrijk middel. Vanaf 1 oktober is de website officieel in de lucht. Het wordt een database van al het lopende en reeds verrichte onderzoek aan de FSW dat op een of andere manier met de stad Rotterdam te maken heeft.

Zichtbaarheid

Hierdoor komen onderzoeksopdrachten vanuit de gemeentelijke diensten snel bij de aangewezen onderzoeker terecht. En zowel onderzoekers als de beleidsadviseurs en onderzoekers van de gemeente kunnen zo zien of er iets nieuws wordt ondernomen op hun terrein.

Voor iedereen toegankelijk

Op inzichtelijke wijze staan op de website een onderzoeksbeschrijving, de betrokken onderzoekers en publicaties vermeld. De website is voor iedereen binnen de gemeente Rotterdam, de Erasmus Universiteit en daarbuiten toegankelijk. FSW-decaan prof.dr. Henk van der Molen is blij met het initiatief: “De Rotterdamdesk laat onze betrokkenheid met de stad Rotterdam en haar bewoners goed zien. Daarbij ook de verbondenheid tussen gemeente Rotterdam en FSW-EUR duidelijk tot uiting.”

Conferentie

Ook een jaarlijks terugkerende werkconferentie voor onderzoekers van de FSW en beleidsadviseurs van de gemeente is onderdeel van de Rotterdam Desk. Doel is elkaar in een groter geheel op de hoogte te brengen van nieuwe thema’s en ontwikkelingen. De eerstvolgende conferentie staat gepland voor februari 2010.

Science officer

Vanaf 1 november heeft de EUR ook een Chief Science Officer: Marianne Donker. Zij zal fungeren als schakel tussen de universiteit en de gemeente Rotterdam. In Erasmus Magazine 4 stelt zich voor als iemand die de politiek met wetenschap onderbouwt, en kijkt naar wat de politiek voor de wetenschap kan betekenen.