De populariteit van de sport Zumba stijgt onder studenten. Vanwege de grote belangstelling is de Stichting Studentenvoorzieningen Rotterdam (SSVR) van plan een tweede lesuur in te roosteren. Heeft Zumba een toekomst of is het gewoon een hype?

De sporthal is tijdens de lessen zumba zo goed als vol met bijna 120 fanatieke deelnemers. Salsa, hiphop of mambo; alles komt aan bod. De populariteit lijkt enorm afgaand op deze derde les van het seizoen. “We hadden wel verwacht dat het druk zou worden, maar dit overtreft onze verwachtingen”, vertelt instructrice Priscilla Veenstra.

Groeien

Omdat voor zoveel deelnemers de benedenzaal een beetje krap werd, is Veenstra met haar klas verhuisd naar de bovenste sportzaal. Directeur Menso de Maar: “Op deze manier heeft Zumba een kans om te groeien. We willen graag beginnen met een tweede uur, maar het duurt nog zeker vier weken voordat dit kan worden ingesteld. Docenten hebben namelijk tijd nodig om Zumba op goed niveau te beheersen. Ik denk niet dat er voor dit lesuur een andere sport komt te vervallen.”

Populair

Het aantal sportende studenten in het sportgebouw is te vergelijken met de vorige jaren. Maar het aantal belangstellenden voor Zumba, is daarentegen erg hoog. “Ik verwacht dat het dit jaar wel populair blijft. Natuurlijk zijn er altijd mensen die het alleen even willen proberen, maar ik geloof niet dat Zumba een hype is”, aldus de instructrice.

Amerika

Het fitnessprogramma Zumba komt uit Amerika en is opgezet door danser en choreograaf Alberto ‘Beto’ Perez. De lessen zijn gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans. Met deze sport gebruik je al je spieren, hetgeen zorgt voor een strak figuur. Veenstra: “De drempel is voor mensen heel laag om ermee te beginnen. Het is een leuke manier om dansend fit te worden, en het biedt een goed resultaat.” LR