Het beleid van non-compromissen van kabinet Balkenende-IV doet Nederland geen goed, aldus hoogleraar openbare financiën en economisch beleid Bas Jacobs.

Het beleid van non-compromissen van kabinet Balkenende-IV doet Nederland geen goed, aldus hoogleraar openbare financiën en economisch beleid Bas Jacobs.

In een opiniestuk op het online opinieplatform van de Erasmus School of Economics zegt hij onder meer: “Weliswaar heeft de regering door de interventies in de financiële sector met succes een meltdown van het financiële systeem voorkomen, maar met een beleid van voortdurende non-compromissen – wij doen dit niet als jij dat niet doet – bewijst Balkenende-IV Nederland momenteel een slechte dienst.”

Het economisch vertrouwen zal niet verbeteren en het economisch herstel zal vertragen wanneer de huidige economische problemen over de schutting worden gegooid naar de volgende regeringen, stelt Jacobs. “Doordat coalitiepartijen elkaar het licht niet in de ogen gunnen, zal de werkloosheid onnodig oplopen en een onnodig hoge rekening worden doorgeschoven naar de toekomst.” MM

Lees het volledige opiniestuk op www.economieopinie.nl