Kies je met gevoel of verstand?

Economie, filosofie, geneeskunde of toch geschiedenis? Volg je je gevoel of meer je verstand? Een studie kiezen is niet altijd makkelijk. Veel studenten kiezen dan ook de eerste keer verkeerd en wisselen vervolgens van studie. Hoe ging dit bij de EUR-studenten?

Tugba Erdem, psychologie

“Ik ben tevreden met mijn studiekeuze. Op het moment zit ik in mijn tweede jaar. Bij mijn opleiding zijn er nog niet veel uitvallers. Ik moet nog een paar jaar voordat ik kan afstuderen. Daarnaast wil ik ook graag een vervolgstudie doen. Uiteindelijk wil ik klinisch psycholoog worden.”

Wietse Kuiper, fiscale economie

“Ik ben drie weken geleden aan deze studie begonnen. Daarvoor heb ik algemene economie gedaan. Ik heb voor fiscale economie gekozen, omdat ik graag een vak wilde leren. Ik verwacht dat ik nog twee jaar moet studeren, voordat ik deze opleiding heb afgerond. Na mijn studie wil ik graag een reis maken naar Zuid-Amerika. Uiteindelijk wil ik gaan werken. Later wil ik belastingadviezen geven.”

Lonneke Machielsen, economie en bedrijfseconomie

“Ik heb even getwijfeld over mijn studiekeuze. Uiteindelijk heb ik gekozen voor economie en bedrijfseconomie. Ik zocht een combinatie tussen iets sociaals en iets met financiën. De studie die ik nu volg, is uiteindelijk op mensen gericht; dat is wat ik wilde. Het is pas de eerste studie die ik heb gekozen. Tot nu toe bevalt Rotterdam en deze studie mij erg goed!”