Woon je op kamers of bij paps en mams? Zoek je een eigen appartement of een gezellig studentenhuis? Wat ben je bereid voor een kamer te betalen? Minister Van der Laan (VROM) wil met een internetenquête de ‘woonwensen’ van studenten in kaart brengen.

De studentenbonden hebben de minister gevraagd om een nieuw actieplan tegen de kamernood. Van der Laan wil eerst alleen onderzoek doen. Is de kamernood wel zo hoog als de studentenbonden beweren? Willen studenten ouderwets op kamers of wonen ze liever op zichzelf? Wat vinden ze betaalbaar, en wonen ze het liefst op een campus of midden in de stad? Wonen ze liever met huisgenoten of met een eventuele partner? Kortom; wat zijn de woonwensen van de student?

Studenhuis in De Esch

Naast de algemene vragen over je leeftijd en geslacht, komen je woonwensen uitgebreid aan bod. De vragenlijst bestaat uit meerkeuze vragen en duurt ongeveer 10 minuten. Als tegenprestatie maak je kans op één van de cadeaucheques van IKEA.

Iedereen kan de enquête invullen. VROM belooft dat de uitkomsten van de enquête mee zullen wegen in de nieuwe plannen voor studentenhuisvesting. De vragenlijst staat nog tot 1 oktober online. HOP