Rotterdam heeft sinds vandaag een steunpunt voor studerende moeders. Minister Plasterk heeft het kantoor vandaag geopend. “Het is voor het eerst dat we een ruimte hebben voor onszelf”, vertelt directrice Annemiek de Jong.

Een combinatie van gezin en opleiding is mogelijk. Voor informatie en advies over deze combinatie kunnen alle studenten met kinderen of studenten met kinderen op komst terecht bij het Steunpunt. Ook professionals die met moeders te maken krijgen, kunnen terecht bij deze stichting. De Jong: “We hopen dat er op deze manier meer vrouwen met kinderen gaan studeren.”

Rotterdam

Om studie uitval en vertraging te voorkomen werkt de Hogeschool van Rotterdam samen met de stichting. Steunpunt zorgt voor activiteiten, bijeenkomsten en spreekuren voor studenten met kinderen op de Hogeschool. In studiejaar 2008 studeerde 21 procent van de alleenstaande moeders in Rotterdam een mbo, hbo of wo opleiding. Hiermee is Rotterdam de stad met het grootste aantal alleenstaande studerende mama’s.

Plasterk

Minister Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) zet zich in voor studenten die studie en kinderen willen combineren. Plasterk heeft daarom honderdduizend euro subsidie beschikbaar gesteld voor de Stichting Steunpunt Studerende Moeders.

Van 8 tot 11 september houdt de stichting een ‘open week’. Geïnteresseerde kunnen dan zonder afspraak tussen 10.00 en 16.00 uur langskomen voor informatie op de Goudesingel 182 in Rotterdam.

Meer informatie