Vroom & Dreesmann hield tijdens de succesvolle studentenactie ‘Onder de pannen bij V&D’ geen koekenpan over. De eerste honderd studenten kregen gisteren bij het warenhuis bij inlevering van een oude pan, een nieuwe koekenpan mee naar huis.

Even voor vijf uur staat er al een lange rij studenten in de V&D van Rotterdam. Via publicaties en smsjes van websites wisten veel studenten van de actie af. “Ik wilde hem toch al weggooien. Dus deze actie komt wel mooi uit”, vertelt studente Sara el Etmani.

Terwijl studenten beschaamd een pan overhandigen met de woorden: “Hij is nog wel een beetje vies”, krijgen ze een gloednieuwe pan aangereikt. “Sommigen brengen zelfs een pan met etensresten erin”, aldus een V&D medewerker.

Het was de eerste keer dat het warenhuis deze studentenactie hield. V&D wil laten zien dat het warenhuis goedkope artikelen verkoopt. Medewerkster Sandy Perquin: “Het is tegenwoordig voor studenten al duur genoeg. Met deze actie willen wij studenten tegemoet komen.” LR