De Universiteit heeft er een nieuwe expositieruimte bij in het net gerenoveerde A-gebouw. Op maandag 31 augustus is de Erasmus Galerij officieel opengesteld.

De expositieruimte is bij uitstek geschikt om de eigen kunst- en penningencollectie te tonen. Momenteel zijn er twee tentoonstellingen te zien. Erasmus verzamelt, 45 jaar kunstcollectie EUR toont een deel van de bijzondere aankopen die de kunstcommissie heeft gedaan sinds 1964. De collectie is ingedeeld in negen perioden, met onder andere werk van Roy Lichtenstein, Christo, Le Corbusier en Marlene Dumas. Ook zijn ruim vijftig topstukken uit de EUR-penningencollectie te bewonderen.

In de vernieuwde Erasmus Galerij kunnen kunstenaars worden uitgenodigd om hun werk te exposeren. Daarnaast biedt deze expositieruimte de mogelijkheid om wetenschap en kunst in samenhang te presenteren en om inhoudelijk aan te kunnen sluiten bij programma’s van de EUR.

Erasmus Galerij open: ma-vrij 9-18 za 9-12 uur,

Locatie: Gang van C- naar A-gebouw, campus Woudestein