Tariq Ramadan gaat aanstaande vrijdag tóch in debat in Rotterdam, maar niet op de Erasmus Universiteit. Hij zal zich voor het eerst in het openbaar uitspreken over zijn ontslag tijdens en debat georganiseerd door het Actiecomité Steun Tariq.

Tariq Ramadan laat weten dat hij daar ‘het hele verhaal van de gemeente en universiteit’ zal vertellen. Hij vindt verder dat hij ook uitgenodigd had moeten worden voor het debat vrijdagmiddag 4 september op de universiteit.

De locatie en de aanvangstijd van het debat van het actiecomité is nog niet bekend. Bij het debat zullen ook wetenschappers van de EUR aanwezig zijn, namen zijn nog niet bekend gemaakt.

De titel van het debat op de universiteit: ‘academische vrijheid en academische verantwoordelijkheid’, vindt Ramadan treffend: “De Erasmus Universiteit heeft namelijk zijn academische verantwoordelijkheid niet genomen en is vergeten mijn academische vrijheid van meningsuiting te beschermen. Wat is gebeurd, is zeer ernstig.”

In een e-mail geeft hij verder aan dat hij zowel de gemeente als de universiteit zal aanklagen. “Wat ze gedaan hebben, is illegaal en het is ook kwestie van reputatieschade”, aldus de gewezen Rotterdamse hoogleraar en integratieadviseur. WG

Voor meer informatie ga naar Actiecomité Steun Tariq