Vanaf heden kunnen studenten ook op zondag studeren in de Universiteitsbibliotheek. En er zijn meer veranderingen ten positieve.

De Woudesteincampus krijgt steeds meer trekjes van een ‘24/7’-gemeenschap. Vanaf het komend studiejaar is het terrein dan eindelijk bewoond (ruim honderd buitenlandse studenten in het F-gebouw), het sportgebouw bleef deze zomer voor het eerst geopend, en nu is ook de Universiteitsbibliotheek geen dag meer dicht.

Wie met zondagsrust wil studeren kan er van 11.00 tot 16.30 uur terecht. Boeken lenen of terugbrengen kan op de zondag echter niet. Dat is echter sinds kort door de week wel ook mogelijk in de avonduren, tot 21.00 uur.

Smartboards

Ander goed nieuws voor studenten: vanaf de tweede week zijn er twee speciale ruimtes voorzien van smartboards waar studenten groepsgewijs aan de slag kunnen, ideaal voor vijfkoppige projectgroepjes. Die kunnen – ook via de website – de zaaltjes reserveren (maximaal drie uur per persoon per week).

Verplaatsbaar meubilair

Verder is in de voormalige krochten van de bieb de Posthumuszaal zo verbouwd dat ook daar groepen aan de slag kunnen. Dankzij verplaatsbaar meubilair kunnen studenten zelf hun ideale opstelling van tafels, stoelen en banken maken. Individuele werkplekken blijven eveneens in deze zaal aanwezig. De officiële opening staat gepland op woensdag 9 september vanaf 15.15 uur.

Lockers gratis

Verandering nummer drie is voor studenten vooral gunstig in financiële zin: het opbergen van spullen in de lockers wordt vanaf nu gratis. Tot dit jaar moest voor het veilig opbergen van eigendommen 50 eurocent worden betaald. GE

Foto: Paula Delfos