Vier UvA-wetenschappers zien Tariq Ramadan graag naar de Universiteit van Amsterdam komen, meldt Folia.

UVA-wetenschappers Paul Aarts, Michiel Leezenberg, Annelies Moors en Ruud Peters nemen het op voor Ramadan in Folia, het universiteitsblad van de UvA. Ze laken het optreden van de Rotterdamse universiteit. Betaald worden door een regime is nog niet zo iets als dat regime ondersteunen, zeggen ze. “Het is goed universitair gebruik dat de financier op afstand wordt gezet.”

Ze vinden dat Ramadan welkom is in Amsterdam. “Het zou de Universiteit van Amsterdam sieren als Tariq Ramadan hier welkom zou worden geheten, bijvoorbeeld als gasthoogleraar. Daarmee zouden we duidelijk maken dat de UvA niet meedoet aan de hetze tegen moslims die vinden dat de islam voor hen ook van belang is buiten de privésfeer.” DR