Naar aanleiding van het vertrek van Tariq Ramadan organiseren Erasmus Academie en Erasmus Podium op verzoek van het College van Bestuur een open, publiek debat over academische vrijheid en verantwoordelijkheid op 4 september.

Het vertrek van Ramadan heeft tot veel reacties geleid in de pers en binnen de universitaire gemeenschap. Wij willen daar niet aan voorbijgaan en organiseren daarom een universitair debat met voor- en tegenstanders binnen de EUR van het vertrek van Ramadan. Alle medewerkers en studenten van de universiteit zijn van harte welkom.

In het panel zullen plaatsnemen de hoogleraren Henri Beunders, Wiep van Bunge, Steven Lamberts, Siep Stuurman en Willem Schinkel. Debatleider is Leon Verdonschot.

Datum: 4 september

Locatie: Erasmus Expo & Congrescentrum (M-gebouw) op Woudestein

Tijd: 12.00 uur inloop en lunchbuffet, 12.30-14.00 uur debat

Deelname aan het debat is gratis, maar aanmelden is verplicht

De voertaal tijdens het publiek debat is Nederlands.

Bijdragen in de Engelse taal aan het debat zijn uiteraard van harte welkom.