Op de Dag van de Duurzaamheid op 9 september krijgt de universiteit er een nieuwe studentenvereniging bij: GreenEUR. Leden gaan duurzaamheid op een leuke manier vertalen naar projecten en acties.

“GreenEUR gaat in samenwerking met de universiteit duurzame projecten organiseren. Hiermee willen we het betuttelende imago van duurzaamheid wegpoetsen”, legt medeoprichter en masterstudent bedrijfskunde Johannes Kramer uit. Er zijn al ideeën voor een modeshow waar tweedehands kleding als haute couture getoond wordt. Ook denkt Kramer aan een kunstexpositie van gerecyclede materialen of workshops over duurzaam ondernemen.

Green graffiti

De vereniging gaat de aandacht van studenten trekken door ludieke marketingacties. Op 9 september kunnen studenten ’s ochtends bijvoorbeeld met ‘green graffiti’ een sjabloon spuiten op de campus met een hogedrukreiniger. Ook kunnen zij die ochtend voor de camera inspreken wat zij op de campus willen veranderen qua duurzaamheid. De beelden worden ’s middags getoond bij de lancering van GreenEUR.

EUR liep achter

De vereniging is opgericht onder de paraplu van Greening the Campus. Deze organisatie probeert sinds drie jaar – de eerste jaren onder de naam Greening RSM – de campus groener te maken. Om meer studenten te betrekken in zijn activiteiten wilde Greening the Campus een eigen studentenvereniging starten. Bovendien heeft de EUR als enige universiteit nog geen groene studentenclub, terwijl het College van Bestuur duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan.

Aanvulling

Het is de bedoeling dat Greening the Campus en GreenEUR elkaar aanvullen. De studenten kunnen met originele en grappige acties zorgen voor bewustwording en gedragsverandering bij studenten en medewerkers op de campus. Aan de andere kant kunnen zij bij Greening the Campus aankloppen voor advies en begeleiding. Bijvoorbeeld welke wegen zij moeten bewandelen om iets voor elkaar te krijgen en aan welke regels zij zich moeten houden. LJ

Op dit moment is GreenEUR bezig met het samenstellen van een bestuur. Interesse? Mail naar [email protected]. Lees hier het programma van de Dag van de Duurzamheid op campus Woudestein.