Tijdens de Eurekaweek zitten jongeren vier dagen op elkaars lip. Met oog op de Mexicaanse griep nemen de Eurekaweekcommissie en de gezelligheidsverenigingen extra hygiënemaatregelen.

Tijdens een overleg woensdag tussen de universiteit, de Eurekaweekcommissie, de Rotterdamse Kamer van Verenigingen (RKvV) en de GGD Rotterdam was de sfeer ontspannen. Om besmetting van de griep te voorkomen, raadde de GGD aan extra op hygiëne te letten. Dat betekent altijd handen wassen met zeep en ruimtes goed luchten.

Steun van huisarts

Tijdens de buitenactiviteiten in de Eurekaweek zullen zo min mogelijk Dixi-toiletten, maar normale toiletten gebruikt worden, vertelt projectleider Bart Beerden. Op alle toiletten zullen zeeppompjes en papieren handdoekjes aanwezig zijn. De Eurekaweekcommissie krijgt ook steun van huistarts Marcel Slockers uit De Esch. Beerden: “We hebben afgesproken dat zieken meteen naar huis worden gestuurd. Het is prettig dat ik voor advies contact op kan nemen met de huisarts.”

Praktische informatie

Tijdens de opening van de Eurekaweek deelt de organisatie ook folders uit met informatie over de griep. Wat zijn de symptomen? Wat moet je doen als je denkt de griep te hebben? Ook wordt in de folder opgeroepen altijd handen met zeep te wassen en te niesen in de kneep van je elleboog. Het dagelijkse krantje, de Eurekabreak, zal ook aandacht schenken aan de griep.

Kennismakingstijd verenigingen

De gezelligheidsverenigingen letten er tijdens de Eurekaweek en tijdens de eigen Kennismakingstijd (KMT) extra op dat ruimtes en toiletten schoon zijn. Robert Vergeet, preses van de RKvK, vroeg de GGD nog specifiek om een advies voor de kampen tijdens de KMT. Ook hier geldt: handen wassen met zeep en alle servies, bestek en pannen schoonmaken met afwasmiddel. LJ