Rotterdamse studenten neuken het vaakst, blijkt uit onderzoek van Kamerlink.nl, onder 1500 respondenten. Maar hoe komt dat nou eigenlijk? We vroegen het aan de studentenlevenkenner en EM-columnist Walewein.

Rotterdamse studenten doen het 132 keer gemiddeld per jaar, tegenover 128 keer in Amsterdam en 72 keer in hekkensluiter Enschede. Wat is er aan de hand in Rotterdam? Is het de koude wind van het Weena die de studenten samen richting de bedstee drijft? Of is het de “niet lullen maar poetsen-mentaliteit”?

Volgens Walewein is iets anders belangrijker. “Je hebt hier een grote bedrijfskunde- en geneeskundefaculteit. Bedrijvige, geldbeluste jongens met macht zoeken zorgzame meisjes. Ik schaam me ook niet om te zeggen: ik kom voor de meisjes op feestjes van geneeskunde. En daar kom ik dan ook jongens tegen waarvan ik denk: die studeren toch ook geen geneeskunde?”

Je kunt natuurlijk ook concluderen, zegt Kamerlink.nl, dat studenten uit Enschede gewoon het eerlijkst zijn. “Maar dan zou Amsterdam met zijn bravoure bovenaam moeten staan”, riposteert Walewein. DR