De juridische faculteit organiseert komend studiejaar opnieuw filmavonden in bioscoop Cinerama: The Right Movie Nights. Het concept blijft hetzelfde: juridische films kijken die worden ingeleid door een kenner.

De voorgaande filmcycli in 2008 en 2009 werden goed bezocht. Volgens lid van de FRG filmcommissie en hoogleraar privaatrecht Frank Smeele, varieerde het bezoek tussen de 50 en 100 bezoekers per voorstelling. “Ik schat dat 40 procent van hen student is, eenderde docenten van de faculteit en nog eens eenderde juristen van de rechtbank, advocatuur en bedrijfsleven.”

Verschil

Hierop besloot de filmcommissie om dit initiatief ook komend studiejaar voort te zetten. Een verschil met eerder is dat de filmcommissie de titels kiest, in plaats van de spreker. “Op deze manier zorgen we voor meer verscheidenheid in onderwerpen”, legt Renu Poeran, masterstudent rechten en lid van de filmcommissie uit.

Balans

Bij de filmkeuze heeft de zevenkoppige filmcommissie gezocht naar een goede balans tussen het soort recht, tussen bekende en minder bekende titels en tussen de sprekers. De films gaan onder andere over euthanasie, TBS en de doodstraf. De laatste komt aan bod bij de eerste filmavond op 7 september. Strafrechtadvocaat Inez Weski leidt dan de film The life of David Gale in. Hierin komt een activist, die tegen de doodstraf is, zelf in een dodencel terecht. LJ

De filmavonden zijn voor alle geïnteresseerden. Kaartjes zijn voor 5 euro te koop bij Cinerama of bij de tijdelijke stand in het L-gebouw. Na de filmvoorstelling kunnen bezoekers napraten en discussiëren in Café Opa in de Witte de Withstraat 49.

The Right Movie Nights Agenda

7 september The Life of David Gale

Strafrechtadvocaat Inez Weski
5 oktober TBS Michiel van der Wolf (EUR)
2 november A Few Good Men Strafrechtadvocaat Geert-Jan Knoops
7 december Mar Adentro Hoogleraar Gezondheidsrecht Martin Buijsen
11 januari Sisters in Law Wilhelmina Thomassen (lid van de Hoge Raad

Meer informatie