De absolute favoriet onder de studentes die zich graag schaars kleden blijkt het rokje zonder slip eronder. Een kwart van de 200 deelnemers aan de online poll van Studenten.nl gaf aan zo naar college te gaan.

Daarnaast is het zomerjurkje een graag gedragen outfit – wederom door velen zonder ondergoed. De reden voor dit gedrag? Sommige studentes gaven aan dat financiën een rol spelen. Zo zei een deelneemster: “Mooie lingerie is erg duur. Als ik geen geld heb voor een spannend setje, draag ik liever niets.” Ook speelt gemakzucht een rol. Een andere studente: “Als alles in de was zit, is het wel makkelijk.”

Spanning

Feit blijft dat aan die verdekte naaktheid ook een spanningselement kleeft. In navolging van Amerikaanse celebrities als Paris Hilton, lijken nu ook Nederlandse dames deze trend te volgen. Zoals een van de Nederlandse deelneemsters aan de poll zei: “Niet dragen van ondergoed geeft zo’n heerlijk spannend gevoel. De dag wordt er leuker van.”

In hoeverre de poll een indicator is voor de werkelijke situatie, zoals bijvoorbeeld op de Rotterdamse campus, is onduidelijk. In de zomermaanden zijn er volop dames in rokjes present. Maar of ze er iets onder dragen? MM