De RET roept nieuwe studenten die in Rotterdam gaan studeren op om zo snel mogelijk een tweede pasfoto in te leveren voor hun Studenten OV-chipkaart.

De OV-chipkaart hebben studenten nodig om vrij- of gereduceerd te reizen in metro, tram of bus. Deze kaart krijgen ze opgestuurd na het inleveren van een tweede pasfoto bij het postkantoor waar zij ook hun gewone OV-studentenkaart ophalen. Pas na het inleveren van de tweede pasfoto krijgen studenten de OV-chipkaart binnen drie weken thuis gestuurd.

Reizen in metro zonder

Studenten die in de tussentijd willen reizen met de metro, kunnen bij een RET Verkoop- & Informatiepunt (Beurs, Centraal Station, Capelse Brug, Zuidplein en Spijkenisse centrum) een tijdelijke Studenten OV-chipkaart ophalen. Deze kaart krijgen ze alleen op vertoon van de OV-studentenkaart. Studenten kunnen met deze OV-chipkaart, die twee maanden geldig is, doordeweeks of in het weekend tegen een gereduceerd tarief reizen. De RET deelt maar één tijdelijke Studenten OV-chipkaart uit per persoon.