Vraag ‘m aan: de Studenten OV-chipkaart

De RET roept nieuwe studenten die in Rotterdam gaan studeren op om zo snel mogelijk een tweede pasfoto in te leveren voor hun Studenten OV-chipkaart.

De OV-chipkaart hebben studenten nodig om vrij- of gereduceerd te reizen in metro, tram of bus. Deze kaart krijgen ze opgestuurd na het inleveren van een tweede pasfoto bij het postkantoor waar zij ook hun gewone OV-studentenkaart ophalen. Pas na het inleveren van de tweede pasfoto krijgen studenten de OV-chipkaart binnen drie weken thuis gestuurd.

Reizen in metro zonder

Studenten die in de tussentijd willen reizen met de metro, kunnen bij een RET Verkoop- & Informatiepunt (Beurs, Centraal Station, Capelse Brug, Zuidplein en Spijkenisse centrum) een tijdelijke Studenten OV-chipkaart ophalen. Deze kaart krijgen ze alleen op vertoon van de OV-studentenkaart. Studenten kunnen met deze OV-chipkaart, die twee maanden geldig is, doordeweeks of in het weekend tegen een gereduceerd tarief reizen. De RET deelt maar één tijdelijke Studenten OV-chipkaart uit per persoon.

Deel dit artikel

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
  • Hiermee kun je je aanmelden voor de EM nieuwsbrief. Je krijgt elke donderdag een mail met het belangrijkste nieuws van de week. Er is een Nederlandstalige en een Engelstalige editie.

    Vragen over de nieuwsbrief? Lees eerst onze veelgestelde vragen.