We gebruiken onze hersenen om te denken, maar ook om te bewegen, waar te nemen en in contact te treden met onze omgeving. Wat als de verbinding tussen denken en doen verloren is gegaan? Internationale toponderzoekers vertellen tijdens de Lof der Geneeskunst hoe we met de resultaten van hersenonderzoek de relatie tussen mens en omgeving kunnen herstellen.

Jaarlijks organiseert het Erasmus MC een publiekslezing over medische wetenschap en mensen, de ‘lof der geneeskunst’. Op vrijdag 9 oktober is het weer zover. Onder de titel ‘Denken & Doen, de hersenen vertaald’ komen twee topwetenschappers hierover spreken.

Topwetenschappers

Chris de Zeeuw, hoogleraar Neurowetenschappen Erasmus MC, en John Donoghue van de Brown University (Providence, Rhode Island, USA) leggen uit hoe signalen en boodschappen vanuit onze hersenen vertaald worden en hoe daarmee techniek kan worden ingezet als (vervangende) lichaamsfunctie. Talenten van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, zullen de lezingen afwisselen met optredens van muziek en dans die zij speciaal op dit thema hebben gecomponeerd.

De lezing is bestemd voor relaties uit de Nederlandse en Rotterdamse politiek, academie, gezondheidszorg en het bedrijfsleven, alumni, emeriti, oud-promovendi en medewerkers en studenten van het Erasmus MC. Locatie: De Doelen, aanvang 14.30 uur.

Dagblad De Pers besteedde in een artikel al uitgebreid aandacht aan de inhoud van de aanstaande lezing. MM